Brussels Greenfield: grants for remediation
2010-04-23

Let AGECO help you getting grants for soil remediation in the Brussels Region thanks to Brussels Greenfields !

BREEAM takes clearly the lead
2009-10-28
Sustainable construction: Ageco is on its way to become very soon BREEAM Assessor and may from now on assist you for your sustainable projects!
Realty 2010: let's talk Real Estate!
2010-05-27
AGECO is about to open in June a new office near Gent in Belgium. You will be kept informed as soon as possible.
home | contacteer ons | hoe ons te bereiken | sitemap votre langue | your language
informatie
DIENSTEN
terugkeren afdrukvoorbeeld
Energiebeheer
De in de afgelopen jaren genomen energiemaatregelen zijn vooral zaak van grote bedrijven, terwijl aan de energieverspilling bij kleine en middelgrote ondernemingen nauwelijks aandacht wordt besteed.  

Er zijn nochtans manieren om de energiefactuur te verlagen. In het kader hiervan stelt AGECO aan de bedrijven de volgende diensten voor:  

  • Analyse van de bestaande toestand: opmaak van belastingsprofielen, onderzoek naar de meest energieverbruikende installaties en activiteiten, bepalen van de energie-efficiëntie, analyse van de bedrijfspraktijken (verlichting, verwarming, ventilatie, ...), enz.


  • Zoeken naar alternatieve oplossingen: energiewinning, minder energieverbruikende toestellen, gebruik van goedkopere vervangingsenergie (zonneboilers, warmterecuperatie, biogas, enz.), afvlakken van pieken, keuze van een leverancier van groene elektriciteit, mentaliteitswijziging (sensibiliseringscampagne, minder energieverslindende gewoonten), enz.

  • Verkrijgen van toelagen voor de uitvoering van alternatieven : tussenkomst voor advies, subsidies voor de installatie van zonnecollectoren, enz.